Páteční Noční linka: Smolař nebo nešika?

19. červen 2020

Patříte mezi ně? Není den, abyste se nepolili kávou nebo čajem, neupadl vám z ruky hrníček nebo jste něco nepolili, nerozbili? Kde se objevíte, tam je problém nebo svízelná situace? Je toto téma o vás, poznáváte se v něm? 

A nebo máte známého, který je přesně takovým nešikou nebo spíš smolařem? Kam se postaví, tam neroste deset let tráva? Máte historky o takových nešťastnících a vyhýbáte se jim nebo je chápete a spíš litujete? Víte, že když k vám přijde někdo takový na návštěvu máte co nejvíc věcí raději sklidit ze stolu?

Jak se žije takovému smolaři - máte vlastní zkušenost? Znáte ve svém okolí nějakého smolaře na kterého se usmálo i štěstí?

Moderátorovi Karlu Sladkému napsala paní Jitka. Není prý den, aby něco nerozlila, nerozbila, aby se nepolila. Nedělá to záměrně, má to tak celý život. Napsala mu, že má pocit, že je taková smolařka a nešika. Zajímalo by ji, zda něco podobného zažíváte také a nebo zda máte v rodině nebo mezi známými takové nešťastníky.

Někdy budí jejich společnost obavy, protože si říkáme co se zase stane? Jsou to lidé, kteří když se objeví, vždycky něco nechtěně vyvedou. Vlastně za to ani nemohou, nešikovnost nebo smůlu mají zkrátka ve vínku a tak něco snadno rozbijí, polijí, zničí, postarají se o rozruch. Šikovností sice neoplývají, ale zase jsou společenští, vtipní a je nám s nimi dobře.

Znáte takové smolaře a nebo nešiky, kteří jsou pro vás možná až postrachem. Co vám vyvedli a nebo mezi ně dokonce patříte vy? Mrzí vás to, ale víte, že tak to prostě je? Na vaše příběhy a vyprávění se už teď moc těší moderátor Noční linky Karel Sladký. Můžete mu k tématu napsat přes email: linka@rozhlas.cz nebo zatelefonujte přímo do studia po 23. hodině na číslo 731 800 900.

autor: kas
Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.