Páteční Noční linka: Trpíte se v životě trémou?

20. září 2019

Co dokáže tréma? Přepadla vás někdy v nejméně vhodnou dobu,situaci? Při navazování kontaktu, při pohovoru,v zaměstnání? Co jste kvůli trémě zažili? Kdo vám pomohl a nebo vás podržel, když jste se trémou rozklepali i když jste měli znalosti a dovednosti? Možná jste dostali trému při prvním setkání se svou láskou? Dá se podle vás tréma ovládat?

Tréma je strach z neúspěchu a veřejného ponížení. Je to psychický stav emočního napětí, který se dostavuje před veřejným vystoupením, pohovorem nebo jinou událostí pro nás nějak významnou a důležitou. Takto se o trémě píše ve slovníku.

Tréma tedy může mít nejrůznější podoby. Možná jste to zažili, někoho jste potkali a nebo se měli projevit při nějaké zkoušce, rozklepala se vám kolena, zaskočilo v krku a nebyli jste schopni ani slova. Ne vždy nás tréma úplně odrovná, někdy může i pomoci.

Co jste v životě zažili právě kvůli trémě? Jaké průšvihy, trapasy, ale i příběhy s dobrým koncem. Na vaše příběhy se už teď těší moderátor Noční linky Karel Sladký. Příspěvek k tématu můžete už teď napsat přes tuto internetovou stránku nebo zatelefonujte přímo do studia po 23. hodině na číslo 731 800 900.

autor: kas
Spustit audio