Páteční Noční linka: Z čeho se v životě radujete?

8. únor 2019

Umíte se v životě radovat - nebo je to pro vás těžké? Radujete se i z maličkostí - jakých? Co nebo kdo vám v poslední době udělal radost? V čem je podle vás základ radostného života? Podařilo se vám vykouzlit úsměv na tváři i někomu jinému nebo někomu dodat radost a chuť do života? A kdo ji dal vám?

Tajemství životního štěstí tkví v jednoduchosti. Neskládá se z velkých životních změn a kroků, ale z každodenních radostí, kterým je potřeba věnovat pozornost. Třeba tak, že si je budete zapisovat. Fádní nebo výjimečný den? Záleží na nás, jaký si ho uděláme. Každý den prožíváme svůj život. Jdete na něj s odlehčením, nadledem?

Radost přináší do našeho života dynamiku a chuť, úsměv nás i naše okolí léčí. Morousů potkáváme v životě dost. S nimi nic neuděláme, ale se sebou můžeme. My jsme kormidelníkem svého života. Až nás potká nějaká nemilá situace a že se zaručeně objeví, můžeme se trápit, nebo udělat vše pro to, abychom neupadli do smutku a stínu.

Jan Werich říkával, že přirozeností člověka je hledání radosti. A jak jste na tom s tím hledáním a znovuobjevováním vy? Moderátor Noční linky Karel Sladký se každý den raduje z maličkostí a drobností. Je to na každém z nás, jestli budeme i přes problémy, které máme, "přežívat" a nebo žít, radovat se ze života. A hlavně budeme ochotni přijmout odpovědnost za svůj život a nehledat jen viníky toho, co se nám děje.

Z čeho se radujete? Na vaše příběhy a vyprávění se už teď těší moderátor Noční linky Karel Sladký. Můžete mu k tématu už teď napsat přes tuto internetovou stránku nebo zatelefonujte přímo do studia po 23. hodině na číslo 731 800 900.

autor: kas
Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.