Pátek: Kulinářské zážitky z prázdnin

Jindra Moravcová

Prázdniny přejí všelijakým zážitkům. I těm kulinářským. Při návštěvách za hranicemi zemí ochutnáváme cizokrajná jídla, za pěkného počasí necháváme sporák sporákem a uvaříme si něco na grilu nebo na ohni, častěji konzumujeme produkty ze zahrad a sadů.

Když se řekne "prázdniny a jídlo" - co se vám vybaví? Připálené buřty? Paštiky a konzervy na cestách? Nějaké exotické jídlo z návštěvy zahraničí? Nějaký zajímavý recept na gril?

Kulinářský zážitek nám mohla přivodit babička svými meruňkovými knedlíky, kuchař v několikahvězdičkovém hotelu svou excelentní přípravou chobotnice i kuchař na putovním táboře, který dokázal potěšit naše chuťové buňky kuřetem s kopřivami opečeným na ohni.