Pátek: Noc v rozhlase a vaše noční zážitky

27. květen 2016

Zažili jste někdy i vy noc otevřených dveří? Byli jste se podívat třeba v muzeu, kostelu, využili i jiných netradičních nočních prohlídek hradů, zámků? Vzpomínáte na nějaký opravdu zajímavý noční program nebo minimálně noční stezku odvahy na táboře? Inspiruje vás noční čas k práci, tvorbě?

Noc v Českém rozhlase Hradec Králové se připojuje k 9. ročníku Královéhradecké muzejní noci. Během ní budou mít lidé možnost navštívit například Muzeum panenek, expozici parních strojů nebo Muzeum firmy Petrof. Expozice budou otevřené od 18 hodin až do půlnoci a například v Muzeu východních Čech si lidé mohou prohlédnout výstavy týkající se královéhradecké pevnosti.

Královéhradecká muzejní noc je součástí celostátního Festivalu muzejních nocí, který se v Česku koná od 20. května do 11. června. Podle organizátorů se na letošním ročníku podílí 176 měst. A co se stane, když se večer zamknou dveře Českého rozhlasu Hradec Králové? Poprvé v historii dostane široká veřejnost jedinečnou šanci prohlédnout si prostory rozhlasu v neobvyklou dobu. Během prohlídky studií se návštěvníci seznámí s nejmodernější digitální technologií a vyzkoušejí si i práci moderátora.

Noční linka z Hradce Králové začne ve 23 hodin a bude se poprvé vysílat z prostředí Radiokavárny v Havlíčkově ulici v Hradci Králové.

autor: kas
Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.