Pochoutkový rok zná vítěze z řad posluchačů

V průběhu listopadu probíhalo na stránkách soutěže Pochoutkový rok hlasování, ze kterého vzešel nejúspěšnější recept. Na základě největšího počtu nasbíraných hlasů zvítězil skořicový pletenec Anny Pytlíkové z Holýšova. Získal celkem 2051 hlasů. A taky už známe vylosovanou výherkyni ze skupiny hlasujících.

Vítěz posluchačů – internetového hlasování:
Anna Pytlíková – Holýšov
Skořicový pletenec (2051 hlasů)

Vylosovaný výherce z řad hlasujících:
Soňa Benešová – Jablonec nad Nisou
Hlasovala pro: Jablkové knedlíky

Skořicový pletenec Anny Pytlíkové byl v pořadí šestým receptem Pochoutkového roku. Natáčení probíhalo u ní doma v Holýšově v ulici s krásným názvem Pod Makovým vrchem. A z jedné várky jsme upekli dokonce dva pletence. Vítězný recept si můžete připomenout zde.

Zajímavosti z natáčení

Za soutěžícími vyrážel tým Pochoutkového roku v čele s Patrikem Rozehnalem. Fotografie pořizoval Martin Čuřík, o videa se staral Honza Chlaň. Na různorodá místa po celé republice jezdili podle toho, jaké recepty zaujaly porotu. Trojice ve složení Naďa Konvalinková, Jaroslav Sapík a Naďa Konvalinková zasedala každý týden a vybírala ze stále se rozrůstajícího počtu přihlášených dobrot.

Na prvním natáčení v Sudovicích u Josefa Hájka nám do mikrofonu skřehotal papoušek.

Na pečení jablečného kramblu jsme přijeli o hodinu dřív. Zaskočili jsme proto Jindřišku Landovou skoro v negližé.

U Miroslavy Fojtů jsme dělali drožďovou pomazánku. Po našem odjezdu se narodila ovcím jehňata.

Při natáčení bábovky s vaječným koňakem u Jaroslava Němce se s námi rozloučila nahrávací technika. Ochutnávku jsme museli improvizovaně dokončit na mobilní telefon.

S Irenou Pázlerovou jsme natáčeli přípravu mrkvových šátečků v její soukromé maringotce.

Miroslava Sedláková nedokázala uvěřit, že jsme na natáčení přijeli vlakem. Nutno podotknout, že Bruntál opravdu patřil k odlehlejším místům.

Čekání na citron

Ludmila Plíšková, autorka receptu na maltoše, nás po skončení provedla starým vodním mlýnem s elektrárnou, kterou obsluhuje.

Při cestě k Vladimíře Bastrové jsme omylem vešli k sousedům. Téměř se nezmohli na slovo, ale nakonec nám správný směr ukázali.

Finále Pochoutkového roku

Oficiální výsledky poroty a vyhlášení trojice vítězných receptů uslyšíte v neděli 10. prosince v 10 nebo 21 hodin v Pochoutkách. Záznam vám přinese finále Pochoutkového roku z pražského Divadla Radka Brzobohatého, kde se potkají soutěžící s porotou a umělci.