Proč je dobré používat při marinování olej

Olej na marinování a naložení masa před tepelnou úpravou rozhodně používejte, maso bude křehčí.

Maso naložené v marinádě, jejíž součástí je olej, je křehčí a chuťově výraznější. Olej totiž rozkládá maso i koření. Ale pozor, olej rozhodně nepoužívejte jako mazadlo na těsnění,  těsnění totiž rozleptá!

František Kšána

Řezníkem se stal na popud svého otce. Vyučil se v tehdy vyhlášených řeznictvích v Praze a učil se od bardů z první republiky. V 80. letech žil a pracoval v Libyi.

Po revoluci si otevřel vlastní řeznictví v Praze 6 – Břevnově, kam za ním jezdili zákazníci nejen z Prahy, ale celé země.

Tvrdí, že dobrého řezníka poznáte podle čistého obchodu a pultu, podle vůně masa a jeho vizitkou jsou tři základní produkty. Patří mezi ně sekaná, tlačenka a špekáčky.

Řezník František Kšána