První přehlídka izraelských filmů

15. říjen 2017

Festival izraelského filmu Kolnoa i snímky, které se budou v Česku promítat vůbec poprvé. Nobelovu cenu získali dva Židé, vědci ze Spojených států. Margit Meissnerová říká mladší generaci, co se ve světě může stát, když budeme přihlížet bezpráví.

Historicky první přehlídka izraelských filmů s názvem Kolnoa bude v pražském kině Pilotů k vidění od čtvrtka do neděle. Všechny filmy se budou promítat s českými a anglickými titulky. Uslyšíte pozvánku na tuto skci.

Období, kdy se vyhlašují Nobelovy ceny, se málokdy obejde bez zájmu v židovském světě. Mezi oceněnými totiž obvykle nějací Židé jsou. Nebylo tomu jinak ani tentokrát. Budeme mluvit o fenoménu židovských laureátů.

Nobelova cena

Margit Meissnerová napsala svoji autobiografickou knihu, když jí bylo osmdesát let. Od té doby patnáct let působí jako dobrovolnice v U.S. Holocaust Memorial Museum. Paní Meissnerová navštívila Prahu a další místa Čech, aby spolu s manželem zmapovala život rodných předků a v blízké době se sem vrátila s vnoučaty a pravnoučaty. Uslyšíte rozhovor s touto dámou.

Nedělní magazín o židovském životě moderuje Tomáš Töpfer.

autor: Tvůrčí skupina Publicistika
Spustit audio