Psí hotely v době dovolených praskají ve švech - ten hradecký hlásí už jen pár volných míst

5. červenec 2023 14:00

Když si pro letní dovolenou objednáváme hotel, tak si umíme představit, jaké pohodlí i služby nás v něm asi čekají. Jaké to ale je v psím hotelu, kde potřebujeme na pár dní ubytovat domácího mazlíčka, kterého nemůžeme vzít na cesty s sebou? 

Občas člověk cestuje na dovolenou, na kterou ale nemůže vzít s sebou svého psa. A stejně jako pro sebe, tak i pro něho potřebuje zařídit ubytování. O takzvané psí hotely je především v čase letních prázdnin velký zájem a ty v Královéhradeckém kraji nabízí už jen poslední volná místa. Ten v Hradci Králové funguje pod hlavičkou města jako součást Útulku pro opuštěná zvířata.

Čtěte také

„Hotel je pro až 15 zvířat. Pejsek má samostatné ubytování, dostává granule, má zajištěnou pravidelně čistou vodu", říká František Šulc, který má v Městském útulku v Hradci Králové na starost všechna zvířata. Jak ta nalezená, tak i ta, která si ve zdejším psím hotelu ubytovali majitelé odjíždějící například na dovolenou.

Ubytování zvířat má svá pravidla

„Úplně prvotní je objednání se na ubytování. Kapacita je nějakým způsobem omezená. Ideální, když si lidi zavolají pár dní předtím, abychom je stihli poinformovat o tom, co je všechno potřeba. Zvíře musí mít potvrzení o tom, že je bezinfekční, to nesmí být starší tří dnů. Musí mít očkovací průkaz, veškerá platná očkování a podstatný je to očkování proti kotcovému kašli," dodává František Šulc. 

U ceny hraje roli velikost psa

Roční Chuck je pohodový pes

Cena za jednu noc v tomto městském psím hotelu je 380 korun. Je pevně stanovena bez ohledu na velikost psa a zahrnuje i krmení. Městské psí hotely jsou ale spíše výjimkou, častěji musí majitelé domácích zvířat volit služby soukromých dočasných útulků. Tady je ale cena za jednu psí noc vyšší, průměrně se v Královéhradeckém kraji platí 570,- Kč, v některých případech až 1.000 Kč. Roli hraje například to, jak je pes velký. 

Hradecký Městský útulek nabízí přechodné hlídání pouze pro psy. Pro další domácí zvířata je potřeba hledat dočasnou péči u soukromníků. 



Spustit audio

Související

  • Útulek v Hradci Králové rozšířil služby o hotel pro psy

    Královéhradecký útulek pro zvířata začal opět poskytovat služby psího hotelu. Volné kotce nabízí pro ty, kteří potřebují pro svého čtyřnohého miláčka najít ubytován...

  • Psí hotel

    Čas dovolených se blíží, a tak řada chovatelů psů řeší otázku, kam s ním. Se svým čtyřnohým přítelem samozřejmě. Může cestovat také, což ovšem může být trápení pro ...