Rady do kuchyně: Co dělat, aby skořápky vajec při vaření nepopraskaly a čím potlačit odér brokolice?
Dnes se na skok zastavíme v kuchyni. Mám pro vás totiž pár tipů, které by se vám mohly hodit.
Skořápky vajec při vaření nepopraskají, když do ještě studené vody přidáte lžičku soli.
Odér brokolice při vaření potlačíte, když spolu s ní budete vařit i kousek chleba, ten totiž zápach pohltí.
Vejce uvařená natvrdo se při krájení nebudou lepit na nůž, když ho na chvilku ponoříte do horké vody.
A nakonec ještě něco pro milovníky masa. Koření z něj při pečení nikdy neopadá, když ho nejdříve důkladně potřete olejem.
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.
Václav Žmolík, moderátor
Tajuplný ostrov
Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.