Rady do kuchyně: Jak upéct dokonale křupavé kuře a uchovat citrony
Česnek snadněji oloupete, když ho nejdříve přelijete horkou vodou. Maso rychleji změkne, když k němu při vaření nebo dušení přidáte malou lžičku rumu.
Rozkrojený citron déle vydrží, když řez pocukrujete a uložíte ho do lednice. Připálený hrnec lépe vydrhnete, když v něm nejdříve rozvaříte cibuli. Rozinky přidávejte do těsta vždy obalené v mouce. Nepropadnou se díky tomu těstem na dno pekáče.
A ještě tip na dokonale upečené kuře. Na konci pečení ho polijte troškou piva, bude mít krásně zlatou a křupavou kůrku. A to ocení opravdu každý, že? Vaše Iva Hüttnerová.
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!
Jan Rosák, moderátor
Slovo nad zlato
Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.