Silničáři při odklízení sněhu selhali, podle náměstka středočeské hejtmanky padnou pokuty

3. prosinec 2020 18:51

Čtvrteční ranní sněžení ve středních Čechách zkomplikovalo sjízdnost části krajských silnic II. a III. třídy. Na vině jsou podle kraje i samotní silničáři. Za selhání padnou pokuty. Uvedl to náměstek středočeské hejtmanky pro oblast silniční infrastruktury Martin Kupka z ODS. 

„Uměl bych pochopit pomalejší reakci u náhlého přívalu sněhu, ale ne u očekávaného sněžení, a proto za nedostatky v zimní údržbě padnou pokuty. Na některých místech totiž  ráno kvůli poruchám technika vůbec nevyjela, přestože KSÚS dopředu rozeslala do všech středisek informaci o předpovědi sněžení ranních hodinách a všechna střediska byla v pohotovosti,“ uvedl náměstek. 

K selhání služby došlo podle něj na několika silnicích II. a III. třídy na Berounsku, v Povltaví a oblasti Prahy-západ. 

Náměstek kraje ve čtvrtek odpoledne jednal s dodavateli i odpovědnými pracovníky Krajské správy a údržby silnic. Výsledkem je dohoda o opatřeních, která by měla podobným problémům zabránit. 

Počasí způsobilo větší počet dopravních nehod. Do čtvrtečního poledne hasiči zasahovali u 22 nehod. Nejtragičtější byla srážka dvou osobních aut u Kostelce nad Černými lesy, ve kterých zemřely dvě osoby a další dva pacienty převezli záchranáři do nemocnice. 

Nejhorší situace byla podle hasičů na Kladensku, kde hasiči zaznamenali celkem šest dopravních nehod, následovaly okresy Benešov, Příbram, Praha-západ a Praha-východ.

autor: jum
Spustit audio

Související