Skořice je koření, které chutná, voní i léčí

14. říjen 2021
Podcasty, rozhovory, příběhy Další podcasty, rozhovory a příběhy skořice

Skořice je úžasně voňavé a velmi oblíbené koření. Přidává se do těsta na cukroví, do některých omáček i do likérů. A navíc je zdraví prospěšné.

Zpomaluje stárnutí organismu, zlepšuje paměť, chrání naše srdce, a dokonce reguluje hladinu cukru v krvi.

Pokud máte problémy s trávením, měli byste si občas trochu skořice smíchat s vodou a vypít. Nejlépe na lačno.

Stejný postup užívání se doporučuje také při hubnutí. Skořice celý organismus krásně prohřeje, a tak ji můžete za chladných dnů přidávat také do čaje.

autor: Iva Hüttnerová
Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.