Skvrny a praskliny na hroznovém vínu, jak moderně chromovat?
Zavolala nám posluchačka, že má na plodech vinné révy hnědé flíčky a prasklinky. Ptá se, co to je, jak se toho zbavit hned nebo jestli musí čekat až do příštího roku. Odpovědi získal redaktor Jiří Šobr od plzeňského zahradníka Přemysla Písaře.
Jak moderně chromovat?
Chromování, jako za starých časů, kdy se díly vložily do lázně a po zaschnutí leštily do vysokého lesku, jsou dávno pryč. Takové chromování je velmi drahé. Ovšem, jak nám prozradil veteranista a autolakýrník Lumír Dak z Rybníčků u Otic, existuje i nová technologie stříkaného chromu.
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor


Zmizelá osada
Dramatický příběh viny a trestu odehrávající se v hlubokých lesích nenávratně zmizelé staré Šumavy, několik let po ničivém polomu z roku 1870.