Sobotní Noční linka: Co všechno u vás obnáší příprava na dovolenou?

3. červenec 2021

Jak moc se na cesty balíte, co řešíte? Máte doma rozdělené úkoly? Co všechno musíte obstarat, připravit? Nestresují vás samotné přípravy? Zapomněli jste někdy doma, v autě nebo třeba i na letišti nějaké zavazadlo nebo snad i spolucestujícího? Zmeškali jste někdy odjezd?

Museli jste si někdy poradit s dovolenou narychlo,bez větších příprav a plánování, zkrátka vzít pár základních věcí a vyrazit, protože to vyžadovala situace? A kam letos vyrazíte?

Přípravy na dovolenou někdy provází rodinné šílenství, stres, někdy i hádky. Každý si chce vzít to pro něj nejdůležitější a ve finále zjistíte, že se vám to ani všechno nevejde do kufru nebo do auta.

Pánové sbalí pár triček a moc to neřeší, ale dámy musí mít více šatů na nejrůznější příležitosti,několik párů bot, oblíbený kosmetický kufřík a doplňky. Pokud je chlap při takovém balení na dovolenou v dámské přesile, je to pro něj někdy hodně náročné.

Hlavou se nám při balení také honí spousta otázek: Co všechno sbalit, kdo pohlídá a obstará zvířata, jak to bude s květinami na balkoně nebo se zahrádkou? Nezůstanete když o tom všem přemýšlíte raději doma?

Jak moc řešíte přípravy na dovolenou vy a kdy se vám to třeba i vymstilo, protože nakonec všechno bylo jinak? O tom v Noční lince s moderátorem Karlem Sladkým. K tématu mu můžete napsat přes tuto internetovou stránku nebo zatelefonujte přímo do studia po 23. hodině na číslo 731 800 900.

autoři: Karel Sladký , baj
Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.