Sobotní Noční linka: Jste pořádní a víte, kde máte důležité dokumenty?

9. únor 2019

Jdete najisto, když chcete vyměnit žárovku nebo musíte přemýšlet, do kterého šuplíku sáhnout? Víte vždycky, kde máte svoje brýle nebo klíče?

Tuto vlastnost, tedy pořádkumilovnost jsem bohužel nezdědila. To můj tatínek byl v rodině tím, který pečlivě zakládal všechny zaplacené složenky, lístky od nájmu, moje vysvědčení. Dokonce mám od něj schovanou svoji první letenku z Brna do Prahy.

Taky jste na tom stejně? Nebo jako já dáváte všechno, co přijde do jedné krabice a pak musí přijít den, kdy sednete k oné hromádce papírů a potom dáte vše tam, kam patří?

Na odpovědi na tyto otázky se budu těšit v sobotní Noční lince.

autor: Marcela Vandrová
Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.