Sobotní Noční linka: Naše teta

6. červenec 2024

Jakou roli hrála vaše teta ve vašem životě? Máte nějaké nezapomenutelné zážitky spojené s vaší tetou? Jaký je váš nejvtipnější nebo nejdojemnější příběh s tetou? Pomohla vám vaše teta v nějaké těžké životní situaci? Jaké hodnoty a dovednosti vás vaše teta naučila?

Jaký je váš nejoblíbenější rodinný rituál nebo tradice, který jste sdíleli s tetou? Jaký dárek nebo překvapení od tety vás nejvíce potěšilo? Máte nějaké fotografie nebo dopisy od tety, které si stále uchováváte? Jaký vliv měla vaše teta na váš výběr povolání nebo životní cestu? Jaká byla vaše teta jako osoba – její koníčky, zájmy a osobnostní rysy? Jak byste popsali vztah vaší tety s ostatními členy rodiny? Jaké byly největší životní lekce, které jste se od tety naučili? Jak často se s tetou vídáte a jaký máte nyní vztah? Pokud byste mohli své tetě říct jednu věc, co by to bylo? Jakým způsobem udržujete památku na tetu, pokud již není mezi námi?

V mnoha rodinách hrají tety důležitou roli jako podpůrné a milující osoby, které často přinášejí radost a moudrost do života svých neteří a synovců. Ať už jako druhé matky, důvěrnice nebo kamarádky, tety mohou zanechat nesmazatelnou stopu v našich vzpomínkách a srdcích. Přestože se jejich role může lišit, jejich vliv bývá často velmi hluboký a trvalý. Na vaše příběhy se v dnešní Noční lince z Prahy už teď těší Honza Macoun.

Volat do studia můžete na telefonní číslo 731 800 900 nebo psát na e-mail linka@rozhlas.cz.

autor: Honza Macoun
Spustit audio