Sobotní Noční linka: Poprvé bez rodičů

19. červen 2021

Za necelé dva týdny nastane období prázdnin, dovolených, dětských táborů. A leckdo má právě s letními měsíci spojen i okamžik, kdy se coby malé dítě ocitl poprvé ve svém životě na delší dobu bez přítomnosti (ale i dozoru) rodičů.

Se vším, co k tomu patří, tedy zodpovědností sám za sebe, nutností samostatného rozhodování, dosud nepoznanou volností, ale i smutkem a pocitem obav z neznámého prostředí.

Bylo to „včera” nebo před dlouhými lety? Vybaví se vám ještě, jaké pocity jste měli a co všechno mělo za následek to, že jste se poprvé ve svém životě ocitli bez rodičů? Stalo se to při vašem prvním (pionýrském) táboře? Odeslali vás na letní ozdravný pobyt? Byli jste v dávných dobách (tedy bez mobilů, internetu) vystaveni plánovanému či neplánovanému odloučení?

Příkladů se dá jistě najít bezpočet a vašich příběhů jistě také. Prostor pro ně vám Borek Kapitančik v dnešní Noční lince může zaručit.

Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.