Špecle s krůtím masem
Recept středečního Apetýtu nabídne návod na oběd či vydatnou večeři. Základem jídla je krůtí maso – jde o pevné maso, které je zdravé a má výbornou chuť.
Je zaručené, že ho ocení i malí strávníci, protože se bude podávat s těstovinami. Pro bezlepkovou variantu můžete použít rýžové nebo kukuřičné nudle.
Budete potřebovat:
- 250 g těstovin
- 1/2 kg krůtích řízků
- 4 lžíce oleje
- 100 g sezamového semínka
- 50 g rozmarýnu
- 50 g petrželové natě
- sůl a pepř na dochucení
Postup:
- Krůtí prsa omyjeme, osušíme a nakrájíme na kousky.
- V pánvi rozehřejeme olej, přidáme nakrájené maso a zprudka ho opečeme.
- Zmírníme plamen a vsypeme sezamová semínka, osmahneme a promícháme s masem.
- Ochutíme solí, pepřem a rozmarýnem, promícháme a dusíme, dokud není maso propečené.
- Stáhneme z ohně, přidáme scezené těstoviny, promícháme s trochou oleje, usekanou petrželkou a dobře zamícháme.
- Dochutíme solí, pepřem a podáváme.
I v tomto receptu můžete použít kvalitní produkty jihomoravských farmářů. Najdete je na ochutnejtemoravu.eu.
Související
-
Kuře po myslivecku
Variací na zpracování kuřecího masa jsou desítky, možná stovky. My si připravíme Kuře po myslivecku. Chutná skvěle, je šťavnaté a určitě se k receptu budete rádi vracet.
-
Špenátové rizoto
Což takhle dát si špenát? Vzhledem k tomu, že jsme v Apetýtu, není to pozvánka ke sledování filmové komedie z roku 1977, ale k jídlu.
-
Moravský králík
Králík byl a je tradičním jídlem. Jak ho připravit, aby maso bylo šťavnaté? Apetýt vám poradí! Nabízíme recept, a to hned pro velkou rodinu.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka