Stálo to hodně sil, ale fungujeme, říká o Centru komplexní rehabilitace ředitelka Lázní Bělohrad Jitka Ferbrová

Lázně Bělohrad mají nový léčebný komplex, který umožňuje moderní léčbu pacientů po těžkých úrazech, nebo cévních mozkových příhodách. Centrem komplexní rehabilitace se v živém vysílání prošel moderátor Pavel Kudrna.

V Lázních Bělohrad uprostřed starého komplexu, který se dřív jmenoval Anenské slatinné lázně, vedle moderního komplexu Strom života, tedy Tree of Life, se nachází nové Centrum komplexní rehabilitace.

„Musím přiznat, že nás to stálo hodně sil, ale je to funkční,“ řekla na úvod před budovou centra lékařská ředitelka, MUDr. Jitka Ferbrová. „Do určité míry je to konglomerát, který sdružuje odborníky. Máme tady lékaře, fyzioterapeuty, mohou se od sebe učit, mohou využívat určité vybavení, technologie, bazény a podobně, a zároveň jsme schopni nabídnout klientům určitou část specifické, opravdu lékařské rehabilitace,“ popsala.

Jak dlouho výstavba nového centra trvala a co všechno obnášela? A jak jednotlivé části centra fungují? Poslechněte si záznam přímého přenosu, ve kterém nás centrem kromě paní doktorky Ferbrové provedly ještě primářka MUDr. Marianna Čopáková a vedoucí fyzioterapeutka Zuzana Bednářová.

Spustit audio

Související