Štěně jako vzpruha pro stárnoucího psa? Prý to funguje!

23. duben 2022

Máte staršího psa, který už si nehraje, pořád leží a život ho přestal bavit? Zkuste ho oživit a vrátit do mladých let. Pořiďte nové štěně do rodiny. Pokud všechno klapne a starý s mladým si tzv. sednou, uvidíte, jaké se budou dít věci.

„Ze zkušenosti vím, že štěně skutečně může staršímu psovi pomoct. Přiměje ho k pohybu, přinese radost do života, znovu ho rozhýbe a přidá i nějaká léta navíc,“ říká chovatelka Renáta Tetřevová.

Psí veterán ožije a možná i zdravě zhubne

Starý pes ale nesmí být podle chovatelky zkažený a rozmazlený fracek, který ani svého pána nepustí do křesla. Takový rozmazlenec kohokoliv nového do rodiny jen těžko přijme. Ale pokud je to dobrák, který z nečinnosti pomalu chátrá, může nový přírůstek v rodině přinést vzpruhu pro všechny.

Renáta Tetřevová má teď čerstvou zkušenost se štěnětem. Ke svým čtyřem starším fenkám si pořídila malé štěně jménem Judy. „Celé smečce to velmi pomohlo. Moje fenky se vrátily do štěněcích let. Psy mám celý život a je to velmi hezké, když sedím u stolu, popíjím kafe, a vidím, jak si i moje stará veteránka Ejulka začala znovu hrát. Ona snad tloustne i ze vzduchu, a teď krásně zeštíhlela. Celé partě to udělalo moc dobře,“ usmívá se chovatelka Renáta Tetřevová.

Spustit audio

Související