Středeční Noční linka: Gastronomická specialita, na kterou nezapomenu

19. únor 2025

Jídlo má kouzelnou moc přenést nás do jiného času i místa, probudit vzpomínky a spojit nás s lidmi, které máme rádi. Každý z nás má v paměti alespoň jednu chuť, na kterou nikdy nezapomene – možná exotickou specialitu z daleké cesty, možná obyčejné jídlo, které nám kdysi uvařila babička. Někdy je to jedinečná delikatesa, jindy pokrm, ke kterému se s láskou vracíme. 

Jaká gastronomická specialita vám utkvěla v paměti? Kde jste ji ochutnali a co ji dělalo tak výjimečnou? Pokusili jste se ji někdy sami připravit? Jedli, nebo pili jste někdy v životě něco tak dobrého, nebo naopak tak podivného, že na to nikdy nezapomenete?

Svůj příběh zavolejte Jarce Barboříkové do zlínského studia Českého rozhlasu na telefonní číslo 731 800 900 nebo napište sem, přímo pod téma (rozhlas.cz/linka). K dispozici je také email linka@rozhlas.cz. Těším se na Vás!

Spustit audio

Související

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.