Středeční Noční linka: Zlozvyky nás něco stojí...

15. leden 2020

Jaké zlozvyky máte vy? Jdou vám hodně do peněz? Je to kouření, kvalitní pití, kupování sladkostí, nakupování dárků nebo jiné? Je nějaký zlozvyk, kterého jste se snažili zbavit a jak to dopadlo?

Skoncovali jste s nějakým zlozvykem z finančních důvodů? A je nějaký zlozvyk, který si neodpustíte ať stojí, co stojí? Ztratili jste kvůli nějakému zlozvyku svého partnera, protože mu třeba vadilo, že příliš kouříte, nebo moc utrácíte za zbytečnosti? A pak jsou zlozvyky, které do peněz nejdou, ale hezké určitě nejsou - třeba takové okusování nehtů a podobně. I to může protějšek odradit.

Zlozvyky přijdou čechy na tisíce korun měsíčně. Je to hlavně kouření, konzumace alkoholu nebo sladkostí. Nejenže si ničíme zdraví, ale je to znát i v naší kapse. Hlavně lidem, kteří kouří, způsobí nákup cigaret za měsíc doslova vítr v peněžence.

Utrácíte i vy za své zlozvyky, děláte si radosti a jak to finančně zvládáte? Přišli jste kvůli nějakému svému zlozvyku o někoho blízkého? Zlozvyk byl zkrátka silnější?

Zeptá se vás moderátor Noční linky Karel Sladký. I přesto, že cigarety, alkohol nebo třeba sladkosti lezou do peněz, mnozí lidé se jich odmítají vzdát. A to i za cenu, že jim před výplatou dojdou peníze na jídlo.

A když se ze zlozvyku stane pořádná závislost, je problém na světě. Jak jste na tom se zlozvyky vy a k jakým se přiznáte?

O vašich zlozvycích si budete povídat v dnešní Noční lince s moderátorem Karlem Sladkým. Můžete mu k tématu už teď napsat přes tuto internetovou stránku nebo zatelefonujte přímo do studia po 23. hodině na číslo 731 800 900.

autor: kas
Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.