Tragická dopravní nehoda v Karlových Varech: Řidič nadýchal přes 2 promile, spolujezdec zemřel

7. květen 2024 12:05

Pondělní večer 6. května se stal osudným pro jednoho mladého muže v Karlových Varech, kde došlo k tragické dopravní nehodě. 

Jednadvacetiletý řidič ztratil u viaduktu v ulici Jáchymovská kontrolu nad vozem a vyjel mimo vozovku. Podle prvních zpráv z místa nehody se zdá, že řidič nezvládl průjezd levotočivou zatáčkou, což vedlo k smyku vozidla a následnému nárazu do betonových svodidel a svahu. Jeho spolujezdec, stejného věku, utrpěl zranění neslučitelná se životem.

Policisté z obvodního oddělení Karlovy Vary – Rybáře, kteří dorazili jako první na místo události, okamžitě zahájili resuscitaci u jednadvacetiletého spolujezdce. Bohužel, přestože poskytli okamžitou lékařskou péči, mladík podlehl svým zraněním na místě nehody.

V průběhu vyšetřování policisté provedli orientační dechovou zkoušku u řidiče, která odhalila výsledek 2,03 promile alkoholu v krvi. Karlovarští kriminalisté ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání zločinu usmrcení z nedbalosti a přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky.

Přesné detaily toho, co přesně vedlo k této tragédii a jaké další faktory byly zapojeny, zůstávají předmětem šetření.

autor: nkr | zdroj: KŘP Karlovarského kraje
Spustit audio