Traktůrek z velké jarní soutěže Českého rozhlasu zná vítěze a dostal jméno Pepa

10. květen 2021

Vítězem velké jarní soutěže roku 2021 a šťastným majitelem zahradního traktůrku Honda se stal Jiří Cina z Vintířova na Sokolovsku. Traktůrek má od pondělí zaparkovaný ve své garáži a dal mu jméno Pepa.

„Ty jo, bomba, vyhrál jsem, to jsem moc rád. Bude s ním jezdit děda,“ to byla první slova šťastného výherce, kterému bezprostředně po vylosování pogratulovali moderátor Artur Kubica spolu s ředitelem Regionálního vysílání Českého rozhlasu Janem Mengerem.

Traktůrek jsme výherci společně s partnerem soutěže, společností BG Technik, dopravili až domů. „Vězte, pane Cino, vyhrál jste traktůrek, který patří ke špičce na trhu. Přeji vám hodně posekaných čtverečních metrů trávy. Ať vám dobře slouží,“ poblahopřál za společnost BG Technik její zástupce Zdeněk Novák.

Soutěž probíhala od 6. do 30. dubna. V každém soutěžním kole položil moderátor Artur Kubica volajícímu posluchači vědomostní otázku, která se týkala zahrádkaření a kutilství. Pokud posluchač na tuto otázku odpověděl správně, vyhrál vybrané zahradní nářadí a roční předplatné časopisu Zahrádkář, a navíc postoupil do závěrečného slosování o zahradní taktůrek značky Honda v hodnotě 120 000 korun.

Z celkem 19 soutěžních kol nakonec vzešlo 18 finalistů, v jediném případě soutěžící na položenou otázku neodpověděli správně. „Byl jsem si jistý, že vyhraju. Modlil jsem se, měl jsem pak obrovskou radost,“ neskrýval své nadšení novopečený majitel traktůrku Jiří Cina.

Moderátor Artur Kubica navrhl výherci, aby stroj pojmenoval po regionálním řediteli Českého rozhlasu „Honza“. Jiří se ale nakonec rozhodl, že to bude Pepa po dědovi.

autoři: Jana Strejčková , nkr
Spustit audio