Tuňákové muffiny
V Apetýtu pro vás máme tip na něco opravdu lehkého. K duhu vám to možná přijde právě po dnech hojnosti, které vás během vánočních svátků čekají. Připravte si tuňákové muffiny!
Co potřebujete?
- 200 g cottage sýru
- 160 g tuňáka ve vlastní šťávě
- 60 g celozrnné hladké špaldové mouky
- 60 g jemných ovesných vloček
- 3 vejce
- půlku červené cibule
- 1 hrst čerstvé bazalky
- 1 lžičku kari koření
- špetku soli a pepře
Postup:
- Troubu předehřejeme na 180 stupňů.
- V míse rozšleháme cottage sýr s vejci.
- Osolíme a okořeníme pepřem a kari kořením.
- Dále najemno nakrájíme cibuli a z tuňáka slijeme šťávu.
- Poté tyto ingredience přidáme do mísy, stejně tak jako mouku a vločky.
- Nakonec vše zasypeme nahrubo nakrájenou bazalkou a promícháme.
- Muffinové košíčky pak naplníme po okraj a pečeme asi půl hodiny.
Související
-
Hranolky ze sladkých brambor
V pátečním Apetýtu pro vás máme tip na další bezmasou dobrotu. Tentokrát budeme k její přípravě potřebovat batáty, tedy sladké brambory.
-
Hrachové placky
Vítězka soutěže Peče celá země Petra Burianová vás až do konce roku bude ve vysílání dopoledního Apetýtu jedenkrát týdně motivovat k pečení a vaření.
-
Cuketové koblížky
Stejně jako v minulém týdnu i v dnešních apetýtových receptech saháme po cuketách. V kuchyni jsou neuvěřitelně variabilní.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A s poslední rozhlasovou nahrávkou Josefa Skupy? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
![hurvinek.jpg hurvinek.jpg](https://regiony.rozhlas.cz/sites/default/files/styles/cro_3x2_mobile/public/images/4c83e43279b642121b870ce888c62be8.jpg?itok=5JPOJ2vm)
![](https://regiony.rozhlas.cz/sites/default/files/styles/cro_1x1_mobile/public/images/4247ad974925176a3765341e86733918.jpg?itok=ZPQ_6MMg)
Hurvínkovy příhody 5
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka