Tyhle tipy se vám při pečení masa budou hodit! Nechte se inspirovat Babskými radami
11. září 2023
Jak ozvláštnit pečení vepřového? Povrch lehce potřete skořicí a během pečení přelévejte tmavým pivem, vznikne chutná křupavá kůrka.
Upečené maso vždy krájíme až 10 minut po vyjmutí z trouby, aby z něj nevytekla šťáva.
Pokud pečete sekanou, potřete ji na posledních 15 minut kečupem, vznikne chutná kůrčička.
Tipy na dokonalé smažené řízky:
- Do rozehřátého oleje vždy vkládejte silnější kolečka syrové brambory, olej se nebude přepalovat.
- Aby z řízků napadala strouhanka, nenechávejte je dlouho předem obalené v lednici a při samotném smažení je přikryjte pokličkou.
- Pokud do vajíčka na obalování přidáte bílý jogurt (v množství na 1 vejce 1 lžičku jogurtu), strouhanka bude na mase perfektně držet.
Mohlo by vás zajímat
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor

Zmizelá osada
Dramatický příběh viny a trestu odehrávající se v hlubokých lesích nenávratně zmizelé staré Šumavy, několik let po ničivém polomu z roku 1870.