U lipenské přehrady se můžete pobavit i poučit na pestrém lesním hřišti Království lesa

16. květen 2021

Čtyři desítky metrů vysoká vyhlídková věž Stezky korunami stromů na břehu lipenského jezera tvoří dominantu jihovýchodního cípu Šumavy. Je vidět zdaleka. Mnozí ale netuší, že pod ní se nachází spousta dalších atrakcí. Jednou z nich je víc jak čtyřhektarové hřiště Království lesa.

Rytířská tvrz, věže propojené visutými lávkami z lan a sítí, bludiště, houpačka nebo obří trampolína. To je jen malý výčet z více jak čtyř desítek atrakcí, které nabízí hřiště Království lesa v šumavském Lipně.

„Skoro se mi chce říct, že hřiště je pro všechny věkové kategorie, od nuly do stovky,“ směje se Olga Kneiflová ze společnosti Lipnoservis. „I když se samozřejmě počítá s dětmi zhruba od tří do čtrnácti, patnácti let,“ dodává.

Prolézačky vytvořené z lan a sítí

Každopádně hřiště nenabízí jen adrenalinové zážitky nebo neobvyklé prolézačky. Na hřišti najdete i pavilon lesních dílniček Modřínek, ve kterém si zájemci mohou sami něco vytvořit z přírodních materiálů. Anebo zoo koutek s kočkou divokou, veverkou, puštíkem a sojkou. „Všechna zvířata jsme získali díky spolupráci se ZOO v Hluboké nad Vltavou,“ vysvětluje Olga Kneiflová.

Nejoblíbenější atrakcí je výběh s kozami, do kterého lze volně vstupovat

Asi nejoblíbenější atrakcí je u malých dětí výběh s kozami, do kterého lze volně vstupovat. Teenageři zase ocení tak zvanou chytrou lavičku s dobíječkou mobilních telefonů a wifi signálem, rodiče a prarodiče mohou vydechnout v občerstvení U bludiště nebo v občerstvení Šumavanka.

Hřiště Království lesa je otevřené od května do října, za vstup do něj je potřeba zaplatit. Novinkou je možnost zakoupení permanentní vstupenky na týden.

autor: Filip Černý
Spustit audio