Úterní Noční linka: Chodili jste do tanečních?

26. listopad 2019

Chodili jste do tanečních? Jak na ně vzpomínáte? Dámy, ještě si vzpomenete, co jste měly na sobě na prodloužené ? Našli jste si tam lásku, nebo přátelství? A jak vám to šlo; patřili jste mezi viditelné talenty, nebo spíše přesně naopak? Chodili jste do tanenčích pro dospělé?

Právě je teď je čas tanečních kurzů. Tanec považují mnozí z nás za základní dispciplínu, kterou by měl ovládat každý, jako třeba plavání. A taneční kurzy slouží navíc i k jinému účelu. Přiučit jedince ve složitém pubertálním věku společenskému chování a vystupování. Mnohé dívky si poprvé v životě obují boty na vysokém podpatku, pro většinu chlapců je toto příležitost vidět se poprvé v obleku a, i když už nejsou v módě bílé rukavičky, všichni se najednou cítí tak nějak více dospěle. V tanečních vznikají celoživotní přátelství, ale i trvalé lásky, nejedno manželství vyklíčilo právě na tanečním parketu. Jak vzpomínáte na dobu tanečních? A nepatříte také náhodou k těm, kteří v době nejrůznějších televizních tanečních soutěží zatoužili zdokonalit své taneční umění a zapsali se do tanečních pro dospělé? 

autor: zos
Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.