Úterní Noční linka: Jak se vaří v přírodě
Dokázali byste uvařit sobě a své rodině dobré jídlo v přírodě? Jaká tábornická jídla, třeba i kuriozní jste kdy uvařili, co jste kdy s čím smíchali a dali do kotlíku nad oheň a jak takové tábornické vaření dopadlo?
Léto přeje výletům, táboření a také vaření v přírodě. A jistě mi dáte za pravdu, že vůni a chuti jídla připravovaného nad praskajícím táborákem se nic nevyrovná. I když jste prožili parádní den v přírodě, společná večeře je obvykle zlatý hřeb celé akce, zvláště, když se takový "promovaný tábornický kuchař" musí obejít bez řady vymožeností, jinak v kuchyně běžně dostupných, na prvním místě bez tekoucí vody z kohoutku. Mimochodem, víte, jaký je recept na pravou tabornickou polévku? Jak mi napsali táborníci z Třemešné, je to klasická kotlíková gulášová polévka, ale aby byla tábornická, musí se v ní vyvařit sekerka.
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka