Úterní Noční linka: Kdy jste se rozhodli pro radikální životní změnu?

29. červen 2021

Dostali jste se někdy do fáze života, kdy jste zjistili, že současný styl už vám nedává smysl a chcete svůj život naplnit jinak? Přehodnotili jste někdy svůj život a rozhodli se pro radikální změnu?  V jaké oblasti vašeho života to bylo? Jak se vám podařilo ke změně odhodlat? A bylo to bolestné, nebo snadné? 

V minulosti bylo běžné, že lidé bývali své práci věrni často od samotného počátku až do důchodu. Dnes je realita jiná a není neobvyklé se i po dvaceti letech na jednom místě rozhodnout pro změnu. Důvody takových radikálních změn se liší. Zatímco u lidí spíše manuálně zaměřených povolání ke změně dovedou častěji finanční důvody, u lidí s vyšším vzděláním jsou to věci jako ztráta motivace, potřeba nasytit touhu po seberealizaci, nějaký silný impuls v podobě inspirace nebo naopak vyhoření či nemoc, velmi často psychosomaticky související se stávajícím povoláním, návyky a životním stylem. A tak se nejednou stává, že vysoce postavený manažer opustí svůj post a začne se věnovat řemeslu, nebo se odstěhuje na venkov a začne farmařit a manuálně pracovat.

Člověk, který převážnou část života věnoval pouze povinostem bu´dto v zaměstnání, nebo v domácnosti, se najednou začne ptát, zda-li toto chce pdostupovat dál a je-li toto skutečný smysl jeho života. Kolotoč povinností. Někomu se povede vystoupit třeba i v pozdějším věku z tohoto kruhu a začít jinak, někdo zůstane a bojuje do posledních sil. Přehodnotili jste vy někdy svůj život a rozhodli se pro radikální změnu? V jaké oblasti vašeho života to bylo?

Spustit audio