Úterní Noční linka: Moje první auto

12. říjen 2021

Vzpomínáte rádi na své první auto? Jaká značka to byla? Jak dlouho jste na ně šetřili? A co všechno jste se svým prvním autem zažili? Kam nejdále jste s ním dojeli? Bylo na něj vždy spolehnutí, nebo vás někdy "vypeklo"? 

Právě před deseti lety Škoda Auto vyrobila v hlavním závodě v Mladé Boleslavi desetimiliontý vůz. Pojďme dnes, v Noční lince zavzpomínat na vaše první auto! Vždyť první auto, to je jako první láska. Na ně se nezapomíná.

Auto je pro nás dopravním prostředkem, ale také místem, kde mnozí prožijí velkou část života, pokud patří k řidičům z povolání. Pro takové lidi se auto může stát vlastně druhým domovem na kolečkách. Ještě před takovými pětadvaceti lety auta nebývala samá elektronika, jako dnes.

Často se na cestách přihodily nenadálé příhody - no schválně, komu se ani jednou "nevařila" Škodovka v létě v koloně, nebo při cestě do Chorvatska, či ještě bývalé Jugoslávie? Kolikrát jste testovali ochotu ostatních řidičů pomoci v nouzi? Přesto na první auto rádi vzpomínáme. A vzpomínat budeme také dnes v Noční lince se Zorou Ježkovou.

Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.