Úterní Noční linka: Pocítili jste někdy volání divočiny?

8. únor 2022

Četli jste knihy Jacka Londona? A zatoužili jste někdy, podobně jako hrdinové jeho knih, žít uprostřed divočiny? Prožít pořádné dobrodružství? Nebo jste se dokonce někdy stali jejími nedobrovolnými, či dobrovolnými zajatci? Učarovalo vás trampování a výpravy do krajiny jen tak na divoko? Jaká dobrodružství v přírodě jste zažili právě vy?

Pocítili jste někdy touhu zažít na vlastní kůži všechny ty dobrodružstvím zasypané cesty, jako vystřižené z knih Julese Verna? Nebo vám učarovalo Volání divočiny, světově nejčtenější Londonova kniha, skvělý dobrodružný román s bohatým, dramatickým dějem a sugestivně podanými povahami lidí a psů?

Po dobrodružství totiž alespoň v určité fázi života, zatouží nejeden z nás. To například potom s přáteli dáte hlavy dohromady a začnete plánovat daleké výpravy. Budou vás vábit pyramidy a zatoužíte přeplout Amazonku a možná projít deštný prales a pak zdolat severní pól. A nebo si vyzkoušet dobrodružství v české a moravské, nebo slovenské krajině, která také dovede být pěkně divoká, pokud my dovedeme jít dobrodružství vstříc.

Spustit audio