Úterní Noční linka: Recepty našich babiček

13. duben 2021

Máte doba staré sešity s recepty, které si předáváte z generace na generaci? Jaké poklady v podobě originálních rodinných receptů se v nich ukrývají? Měli byste odvahu přihlásit se do naší soutěže Pochoutkový rok? Máte už osobní zkušenost s touto soutěží? Pokud ano, podělte se s ostatním posluchači Noční linky o vaše zážitky. Vybrali byste jeden recept, na který jste opravdu pyšní?

I v letošním roce probíhá na rozhlasových vlnách Pochoutkový rok. V pátém ročníku kulinářské soutěže Pochoutkový rok hledáme další rodinné recepty na výborná jídla. Ty nejzajímavější recepty, které vybere naše porota (Jaroslav Sapík, Naďa Konvalinková, Pavel Pospíšil), vám představí Patrik Rozehnal ve vysílání regionálních stanic Českého rozhlasu každou neděli (10-11h + 21-22h) v pořadu Pochoutkový rok a také je najdete na webu na adrese www.pochoutkovyrok.cz. Vyhrát můžete vybavení do vaší kuchyně v celkové hodnotě 100.000 Kč.

Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.