Úterní Noční linka: Speciální schopnosti

30. listopad 2021

Být to jen v nadsázce, mohli bychom za speciální schopnost označit třeba sklon k tomu, že kdykoliv zasednete před televizní obrazovku, zrovna na všech kanálech běží reklamy.

Někdo dostal do vínku hudební sluch (a jsou prý i takoví, kteří třeba akordy vnímají jako barvy), jiný schopnost luštit sudoku jako když bičem mrská. Někdo je jako pověstný seriálový šikula MacGyver a je schopen pomocí kapesního nože a svíčky postavit v džungli vodní turbínu, jiný z hlavy řeší matematické příklady, nad nimiž se ostatní zapotí i s kalkulačkou.

Všimli jste si u sebe nějaké opravdu zvláštní schopnosti? Pomohla vám nějaká speciální vlastnost v zapeklité životní situaci? Posluchačky a posluchači si váš příběh na toto téma v dnešní Noční lince s Borkem Kapitančikem jistě rádi poslechnou.

Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.