Už 115 let se 8. března slaví Mezinárodní den žen. V Horní Kalné připravili překvapení pro seniorky

8. březen 2024 08:45

Dnešní den podle tradic z počátku minulého století patří ženám. Mezinárodní den žen se slaví bez ohledu na letopočet a společenské uspořádání. A i když se podoba oslav s časem proměňuje, květiny a společná setkávání zůstávají. V Horní Kalné na Trutnovsku se sešlo už včera 30 seniorek, pro které obec připravila překvapení.

Čtěte také

Na oslavu dorazily děti z místní mateřské školy společně s paní učitelkou Marcelou Noskovou. „Je to určitě připomenutí tradice a spolupráce s místními lidmi. Seniorky z toho mají jistě radost a děti jsou rády, že mohou zazpívat.“

Také nezávislá starostka Horní Kalné Hana Nyklíčková dorazila na tohle setkání. „Milé dámy, já jsem vám dnes přišla za obecní úřad popřát vše nejlepší a pevné zdraví. Máme pro vás připraveny i květiny.

V budově bývalé školy se seniorky scházejí pravidelně. Tentokrát to udělaly s předstihem, aby stihly oslavit MDŽ. „Je to přesně tak. Všeho je tu dostatek. Máme chlebíčky, zákusky, víno, vaječný likér, bonboniéry i kávu.

Na oslavu MDŽ přišly do Horní Kalné i ženy z okolních měst a obcí. Jako například z nedalekého Hostinného.

Čtěte také

„Já jsem se tady narodila. Mám u sebe maminku, která tady má domeček, ale přes zimu bydlí u mne. A teď jsme byly pozvané, abychom se do rodné obce vrátily oslavit Mezinárodní den žen, usmívá se Jaroslava Zilvarová.

A máme tu i nejstarší obyvatelku Horní Kalné na Trutnovsku, paní Annu Dytrychovou. „Je tu fajn. A sluníčko nám krásně svítí.

Oslavu svátku žen si tady všechny přítomné patřičně užily. Až do podvečerních hodin.

Spustit audio

Související