V Královické jízdárně se děti naučí jezdit na ponících jako na závodním koni

1. únor 2016
Česko – země neznámá

Pokud máte rádi koně a chtěli byste, aby k nim měly hezký vztah i vaše děti, můžete se vydat do nového jezdeckého areálu Královický dvůr v Královicích na Kladensku. Tento moderní areál nabízí kromě jiného i jezdeckou školu pro malé děti. Jezdit na ponících tu děti začínají od tří let.

Areál má k dispozici celkem tři poníky – Blacka, Malinku a Toníka, kteří jsou na děti zvyklí a ochotně povozí i ty nejmenší. Děti začínají jízdou do přírody pod vedením zkušené trenérky. Když se naučí základy, mohou se učit poníka v jízdárně ovládat samostatně. Děti kolem osmi let tu už bez problému zvládají klus i cval a jízdu přes kavalety.

Důležité je, že se děti nejen učí jezdit, ale také o poníky pečovat. Přípravu na jízdu musí zvládnout samy – vyčistit kopýtka, vykartáčovat, nasadit ohlávku i nasadit sedlo. Jezdí se na speciálních dětských sedlech vyrobených přímo pro poníky. V jízdárně výcvik začíná uvolňovacími cviky, protažením, nácvikem obloučků až po samotný cval.

Komplexní služby Královecké jízdárny

Nová jízdárna v Královicích je ovšem nejen rájem pro děti, ale zároveň se jedná o špičkový areál nabízející komplexní služby pro všechny milovníky koní. Pravidelně tu probíhají závody, je možné se zde ubytovat, najíst či využít prostor pro různá školení a výukové programy. K dispozici je zde velké venkovní kolbiště, venkovní pracoviště a moderní krytá hala s tribunou. Pro jezdce je připraveno také kvalitní zázemí.

Poslední úpravy ve stáji

Královický dvůr se zaměřuje především na chov takzvaných Lipických koní. Ti se využívají zejména k drezuře a jako kočároví koně. V Královicích mají dvě plemenné klisny, pětiletého hnědého hřebce a pětiletou klisnu, kteří budou letos skládat výkonnostní zkoušky. Potěšit se můžete také se dvěma hříbaty ve věku dvou let. Areál nabízí i možnost ustájení vlastních koní.

Spustit audio