Vaječná pomazánka s jogurtem a jarní cibulkou

I když Velikonoce v lidovém pojetí včera vyvrcholily tradiční pomlázkou, my u nich dnes ještě zůstaneme.

Co s přemírou velikonočních uvařených vajíček? Asi vás také napadá vaječná pomazánka. Receptů na ni najdeme spoustu, většinou s majonézou. My dnes vybíráme variantu lehčí, tedy s jogurtem.

Budete potřebovat:

  • 3 ks natvrdo uvařených vajec
  • 150 g bílého jogurtu
  • 1 lžíci plnotučné hořčice
  • jarní cibulku i s natí
  • sůl
  • pepř

Postup:

  1. Jarní cibulku i s natí pokrájíme na kolečka a dáme do mísy.
  2. Uvařená a oloupaná vajíčka protlačíme přes strunu na brambory a promícháme s cibulkou.
  3. Osolíme, opepříme.
  4. Přidáme plnotučnou hořčici a bílý jogurt.
  5. Vše promícháme a necháme v ledničce odpočinout asi hodinu.
  6. Podáváme s čerstvým pečivem.

Související

  • Pivní pomazánka se sýrem

    Dnešní recept vás naladí už skutečně silvestrovsky – připravíme si pivní pomazánku se sýrem.

  • Pomazánka z kysaného zelí

    V posledním zářijovém Apetýtu pro vás máme také poslední pomazánkový tip. Hlavní ingrediencí je tentokrát kysané zelí.

  • Řecká pomazánka ze žlutého hrachu

    V Apetýtu pro vás i dnes máme tip na pomazánku. Tentokrát k ní budeme potřebovat žlutý půlený hrách. Jde totiž o řeckou pomazánku zvanou fava.

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.