Ve společnosti se přání „Dobrou chuť!“ nevyslovuje. Radí Eva Filipová

Přání dobré chuti se nevyslovuje, pokud jsme na oficiální společenské večeři či slavnostní akci. Přání dobré chuti totiž postrádá smysl, nikomu nepřejeme nic špatného k jídlu.

Pouze – jako hostitel – naznačíme pohybem ruky, že se lidé mohou do jídla pustit. Ale v kruhu přátel či rodiny si „Dobré chutnání“ popřejeme.

Eva Filipová

Eva Filipová se zabývá především tématikou společenského chování. Je autorkou knihy Společenská nápověda. Po roce 1991 byla jednou z prvních, která začala s programem úspěšných kurzů pro ženy. Sama absolvovala studium na Mezinárodní škole pro estetiku v New Yorku.

Je členkou redakční rady časopisu Prestige, autorkou mnoha zajímavých reportáží z exotických zemí a spoluautorkou Zlaté kuchařky. Její mimořádný zájem o gastronomii a znalost prostředí jí přivedl k napsání dalších knih jako Exellent menu a Česká moderní kuchyně. Práci kuchařů obdivuje a jejich finální výtvory považuje za výtvarná díla.

Eva Filipová