Ve válce: Už dva roky Ukrajina čelí ruské agresi. Poslechněte si seriál Martina Dorazína

V sobotu 24. 2. uběhnou dva roky od chvíle, kdy Rusko napadlo Ukrajinu. Celou dobu je uprostřed konfliktu i zpravodaj Radiožurnálu Martin Dorazín. Jak lidé přežívají v podmínkách, které nejsou k žití? A co se děje tam, kam nedopadají ruské bomby? Poslouchejte seriál Radiožurnálu od pondělí do pátku v čase 8:50.

Pondělí  Pluhem přes kosti mrtvých – reportáž z Donbasu o práci organizace Černý tulipán, která hledala v polích ostatky obětí současného konfliktu.

Úterý      Útěk – příběhy lidí, kteří před dvěma roky prchli z nově okupovaných oblastí a do teď se nemohli vrátit domů.

Středa    Mariupol – časosběrná reportáž s Petrem Andruščenkem, poradcem starosty Mariupolu o aktuální situaci ve městě, jehož obsazení bylo jednou z hlavních událostí začátku války.

Čtvrtek    Válečný stav vypadá jinak – reportáž o tom, proč se objevují názory, že se na většině území Ukrajiny vlastně nic hrozného neděje. Co se děje tam, kam nedopadají ruské bomby.

Pátek       Peklo války a života na linii – reportáž z Vuhledaru a jiných míst v Donbasu o tom, proč a jak lidé už dva roky dobrovolně zůstávají v těchto nebezpečných místech.

autoři: Martin Dorazín , agf
Spustit audio

Související