Vlaky z Dolního Bousova odjely do Kopidlna naposledy

18. březen 2010

V sobotu se po kolejích mezi Kopidlnem a Dolním Bousovem mohli naposledy svézt lidé vlakem. Poprvé a naposledy mohli usednout do moderní soupravy Regionova a zpět jet zase historickým motorákem. Jak symbolické pro trať, která už dávno oslavila svou stovku a k Českému ráji neodmyslitelně patří. Touto jízdou, kterou uspořádal Mladoboleslavský železniční spolek, zatím definitivně skončil provoz osobní dopravy na trati Dolní Bousov - Kopidlno. A to údajně proto, že vlaky osobní dopravy zde nebyly dostatečně využívány. Úsek navíc spadá pod Královéhradecký kraj, který rozhodl, že jej přestane dotovat. Proč se tedy trať nedožila vyššího věku? O tom už příspěvek Jiřiny Mužíkové.

"Naše sdružení chtělo cestujícím dopřát poslední jízdu v netradičním stylu - v historickém vlaku, a to včetně památeční jízdenky," uvedl předseda železničního spolku Martin Bárta.
Další zájemci o jízdu historickými vlaky se mohou těšit na 12. června, kdy vyjedou parní vlaky na trať mezi Mladou Boleslaví a Mělníkem. Akce ponese název Na Kokořínsko s párou 2010.

Spustit audio