Zapečený chřest se šunkou a sýrem
Sezóna chřestu začíná a na trzích se objevují svazky zelených a bílých výhonků. Připravte si lehký předkrm podle našeho receptu.
- svazek zeleného chřestu
- 100 g šunky
- 50 g tvrdého sýra
Zelený chřest omyjeme, lehce očistíme a odkrojíme tvrdý konec. Zapékací misku vytřeme olejem, troubu rozehřejeme na 175 °C.
Výhonky chřestu obalíme plátky šunky a vyskládáme do mísy. Posypeme strouhaným sýrem, použít můžete například i parmezán.
Vložíme do vyhřáté trouby a pečeme asi 10 minut, podáváme hned po upečení, s opečenými plátky bagety potřenými olivovým olejem.
Související
-
Zapečený květák s bramborem
Květák se nejčastěji připravuje smažený v trojobalu, ale možností jak proměnit bílé růžičky v lahodný oběd je nespočet. Zkuste ho zapéct se sýrem!
-
Mrkvová pomazánka z žervé
Pokud se po Vánocích chcete rychle dostat do formy a hledáte recept na lehkou večeři, vyzkoušejte třeba tuhle pomazánku ze zeleniny!
-
Sýrový quiche
Ideální společník na piknik s přáteli nebo skvělá lehká večeře. Základem je křehké těsto, které si naplníte podle Vaší chuti - slanina, čedar, cibule nebo špenát?
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor
3x Karel Klostermann
Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.