Zelenina je chutná a zdravá. Jak ji připravit ještě chutnější?

8. duben 2021
Podcasty, rozhovory, příběhy Další podcasty, rozhovory a příběhy Zeleninový salát s ředkvičkami

Zavadlý salát nemusíte hned vyhodit. Zkuste ho nejdříve postříkat studenou vodou, zabalit do utěrky a vložit na hodinu do lednice. Uvidíte, že se probere k životu.

Dušená mrkev bude výborná k masu, když ji budete dusit na másle bez vody, pouze ve vlastní šťávě. Zachováte chuť i vitamíny.

Ředkvičky vydrží dlouho čerstvé, když je ponoříte natí do vody a necháte v lednici. Aby zůstala kukuřice při vaření krásně žlutá, přidejte do vody lžíci citronové šťávy. Při vaření také nepřidávejte sůl, aby neztvrdla.

A zelí zůstane krásně zelené a svěží, když při vaření přidáte lžičku jedlé sody. To je také způsob, jak zmírníte zelný zápach. Zkrátka dvě mouchy jednou ranou. 

Vaše Iva Hüttnerová

autor: Iva Hüttnerová | zdroj: Český rozhlas
Spustit audio