Zeleninová směs se sójou a rýžovými nudlemi
V Apetýtu máme kulinářský tip zvláště pro ty, kteří mají rádi opravdu lehká jídla. Dnes vás zveme k zeleninové dobrotě se sójou a rýžovými nudlemi. Jsou vhodné jak pro běžné stravování, tak i pro dietu.
Budete potřebovat:
- 100 g rýžových nudlí
- 100 g sójových kostek
- 100 g cukety
- 100 g rajčat
- 2 menší cibule
- 1 stroužek česneku
- 1 lžíci řepkového oleje
- 1 lžičku tymiánu
Postup:
- Rýžové nudle a sójové kostky připravíme podle návodu na obalu.
- Mezitím na oleji orestujeme najemno nasekanou cibuli.
- Jakmile zesklovatí, přidáme utřený česnek.
- Restujeme další 2 minuty a poté přidáme na nudličky nakrájenou cuketu a na malé kousky nakrájená rajčata.
- Směs okořeníme, zalijeme asi 100 ml vody a dusíme zhruba 10 minut.
- Následně podáváme s rýžovými nudlemi a sójovými kostkami.
Související
-
Zapečený lilek s tvarůžky
V pátečním Apetýtu přinášíme další vegetariánský recept. Kromě lilku budete potřebovat také tvarůžky.
-
Dýňové rizoto
K podzimnímu času patří recepty, které obsahují dýni. Dnes si v Apetýtu připravíme dýňové rizoto.
-
Cuketové koblížky
Stejně jako v minulém týdnu i v dnešních apetýtových receptech saháme po cuketách. V kuchyni jsou neuvěřitelně variabilní.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!
Jan Rosák, moderátor
Slovo nad zlato
Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.