Aby se máslo nepřipalovalo a smetana vždy vyšlehala, stačí pár jednoduchých triků
10. prosinec 2021
Ani v čase vánočním nezapomínáme na dobré rady do kuchyně. Ztuhlé máslo na pár minut přikryjte teplou miskou nebo talířem. Bude se lépe mazat na chleba i třít.
Aby se při přípravě masa nebo zeleniny máslo nepřipalovalo, přidejte do něj trochu olivového nebo stolního oleje.
Nedaří se vám ušlehat smetanu? Přidejte do ní bílek a znovu šlehejte. Zkusit můžete také osvědčenou metodu a přidat do smetany pár kapek citronu.
A nezapomeňte na to, že při šlehání smetany, stejně jako při šlehání bílků, musíte mít dokonale čistou mísu.
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A s poslední rozhlasovou nahrávkou Josefa Skupy? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
![hurvinek.jpg hurvinek.jpg](https://regiony.rozhlas.cz/sites/default/files/styles/cro_3x2_mobile/public/images/4c83e43279b642121b870ce888c62be8.jpg?itok=5JPOJ2vm)
![](https://regiony.rozhlas.cz/sites/default/files/styles/cro_1x1_mobile/public/images/4247ad974925176a3765341e86733918.jpg?itok=ZPQ_6MMg)
Hurvínkovy příhody 5
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka