Cibulovinám je třeba právě teď věnovat péči a pozornost

14. září 2024

Některé cibuloviny je třeba už vyrýt, nechat zaschnout a dobře uložit. Jiné namořit, ochránit před škůdci a vysadit, aby nám na jaře udělaly radost svými květy.

Samostatnou kapitolou cibulovin je česnek, který se vysazuje později. Proč? Vysvětluje a radí Věra Kastlová, zahradnice ze zahradního centra v Plzni u zoologické zahrady.

Přebytky ovoce můžete letos ještě za lacino nechat přeměnit v ovocnou pálenku v pěstitelské pálenici. Co vše k tomu budete potřebovat, jak by přivezené ovoce mělo vypadat a kolik celý proces pálení stojí? To se dozvíte od Václava Šitnera, emeritního předsedy Unie destilatérů a lihovarníka z Blatné.

Magnetofonové kazety se stále vyrábí a jejich výroba roste po celém světě. Získávají stále větší oblibu, stejně jako gramofonové desky. Máte doma kazetový magnetofon a chcete po létech nahrávat svou oblíbenou hudbu na kazety? René Jauris, sběratel a milovník kazetových magnetofonů a kazet radí s jejich výběrem a kvalitou.

Výsledky kontrol rybářských stráží přibližuje Hynek Dort, technik Územního svazu Českého rybářského svazu v Plzni, který má na starosti Plzeňský a Karlovarský kraj. Nedodržování doby lovu, lov na tři udice, nepřiznané úlovky patří mezi stálé prohřešky sportovních rybářů.

autor: Jiří Šobr | zdroj: Český rozhlas Plzeň
Spustit audio