Déle vydrží, nežlukne a nepřipaluje se: Recept na přípravu přepuštěného másla
Na přepuštěné máslo naše babičky nedaly dopustit. Déle vydrží, nežlukne a při smažení se nepřepaluje. Navíc se dá i normálně namazat na chleba. Dnes vás ho naučím připravit.
Máslo dejte do kastrůlku a pomalu zahřívejte na velmi mírném plamenu. Postupně sbírejte pěnu a sraženiny až do doby, než zůstane v kastrůlku jenom krásně zlatavá tekutina. Celý proces potrvá asi 15 minut, když budete přepouštět jednu kostku másla.
Potom už jen přeceďte přes plátýnko do čisté sklenice a po vychladnutí uzavřete. Vydrží až několik měsíců, ale myslím, že za pár dní budete připravovat další. Je totiž výborné.
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A s poslední rozhlasovou nahrávkou Josefa Skupy? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
![hurvinek.jpg hurvinek.jpg](https://regiony.rozhlas.cz/sites/default/files/styles/cro_3x2_mobile/public/images/4c83e43279b642121b870ce888c62be8.jpg?itok=5JPOJ2vm)
![](https://regiony.rozhlas.cz/sites/default/files/styles/cro_1x1_mobile/public/images/4247ad974925176a3765341e86733918.jpg?itok=ZPQ_6MMg)
Hurvínkovy příhody 5
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka