Dnes pro vás má Iva Hüttnerová recept na skvělý bezinkový sirup
Dnes pro vás mám recept na přípravu bezinkového sirupu. Na jeho přípravu budete potřebovat 40 květů černého bezu, 3 velké citrony, 80 gramů kyseliny citronové a 2-3 kilogramy cukru.
Do 2 litrů vroucí vody nasypte kyselinu citronovou, odstavte z plotny a nechte pořádně vychladnout. Chladnou tekutinu nalijte na omyté květy, přidejte na kolečka nakrájené citrony a louhujte 24 hodin. Poté přeceďte přes plátýnko. Na 1 litr vzniklé tekutiny dejte 1 kilogram cukru a nechte přejít varem. Ještě horké nalévejte do vyvařených sklenic. Sirup vydrží v uzavřených nádobách celý rok a milují ho dospělí i děti.
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A s poslední rozhlasovou nahrávkou Josefa Skupy? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
![hurvinek.jpg hurvinek.jpg](https://regiony.rozhlas.cz/sites/default/files/styles/cro_3x2_mobile/public/images/4c83e43279b642121b870ce888c62be8.jpg?itok=5JPOJ2vm)
![](https://regiony.rozhlas.cz/sites/default/files/styles/cro_1x1_mobile/public/images/4247ad974925176a3765341e86733918.jpg?itok=ZPQ_6MMg)
Hurvínkovy příhody 5
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka