Eva Burešová a Marek Lambora: Je škoda, že diváci nevidí, co se děje na place, než se začne natáčet

23. prosinec 2020
Vánoce ve Slunečné

Eva Burešová a Marek Lambora hrají v seriálu Slunečná ústřední pár. Poslechněte si povídání o jejich herecké práci, o postavách Týny Popelkové a Janka Linharta i prožívání Vánoc.

Děj populárního seriálu Slunečná se točí především kolem hlavní dvojice Týny Popelkové a Janka Linharta. Přestože obě postavy pocházejí z diametrálně rozdílných poměrů, jejich herečtí představitelé se shodují, že povahově jsou si velmi podobní.

Eva Burešová

„Týna je bojovnice, workoholička, která má na prvním místě rodinu a její ochranu. To, co mi na ní trošičku vadí, je to, že neposlouchá, nenechá si věci vysvětlit a hned bojuje za to, co si ona myslí, že je správně,“ říká Eva Burešová. „A Janek se umí zabejčit úplně stejně jako Týna, jede si svoje a až pak uzná, že to byla chyba,“ navazuje Marek Lambora.

Mimochodem nabídku na hlavní roli ve Slunečné dostala Eva Burešová v době, kdy účinkovala v seriálu Modrý kód, a k návrhu se pojí zajímavý příběh. „Zdálo se mi, že mi někdo zavolá a nabídne mi něco, co mi na nějakou dobu změní život,“ prozrazuje herečka. „Najednou jsem měla zmeškaný hovor od kreativního producenta Ivana Vodochodského. My si normálně nevoláme, takže jsem už tušila, že o něco půjde.“

Atmosféra na natáčení

Oba herci si chválí atmosféru, která natáčení doprovází, i vtípky, které při něm vznikají. „Kolikrát je mi líto, že diváci nemůžou vidět, co se děje předtím, než nahodíme vážné tváře a začneme točit, protože to, co jsou všichni schopní vymyslet, je neskutečné,“ říká Eva Burešová. „Myslím, že je to hlavně tou únavou, jak přicházíme do ateliéru brzy, a potom tím, že se v ateliéru vydýchá vzduch. Člověku pak přijde vtipné už úplně všechno,“ navazuje se smíchem Lambora.

Marek Lambora

„Pro mě je na place největší legrace s Evičkou Holubovou a Lukášem Langmajerem,“ dodává herec. „Já miluju scény s Luckou Polišenskou. Diváci můžou vidět reálný Lucčin humor, protože ona své fóry propašovala i do Slunečné. A s Filipem Blažkem mám největší problém se přestat smát,“ říká Burešová.

Budoucnost Slunečné

Jak konkrétně Slunečná skončí, herci nevědí. „Myslím si, že to dopadne dobře,“ směje se Eva Burešová. „Mezi diváky jsou takové dvě skupiny. Jsou lidi, kterým se seriál hrozně líbí, a ještě nechtějí, aby byla Týna s Jankem, protože v tu chvíli by seriál skončil. Pak je tu druhá skupina, která to chce, ale neuvědomuje si, že když se to stane, bude konec. Slunečná ale nebude nekonečný seriál,“ potvrzují oba herci.

Zajímá vás, jak vypadaly nejnešťastnější Vánoce Marka Lambory, co obsahuje „lamborový“ bramborový salát a jak prožívají děj Slunečné rodiče Evy Burešové? Poslechněte si záznam pořadu.

autoři: Patrik Rozehnal , nwe
Spustit audio