Fígl na čisté radiátory, odpad i pračku přináší Babské rady. Inspirujte se!

3. duben 2023

Pračku vyčistíte tak, že do ní vložíte tabletu do myčky a zapnete program na 40 °C. Nebo vyzkoušejte lžičku sody, do které přidáte 5 kapek citronového éterického oleje.

Odpad vyčistíte tak, že do něj nasypete hrst prací sody a poté přilijete půl skleničky octa. Následné bublání je velmi účinné na odstranění všech nečistot.

Fígl na čištění radiátoru zní: zkuste za radiátor pověsit mokrý ručník a nastavit fén na nejvyšší stupeň foukání na studený vzduch. Všechen prach a skrytou špínu vyfoukejte směrem k mokrému hadru, na který se přilepí. Postup opakujte, dokud nebudou radiátory čisté.

Další praktické tipy:

  1. Nános, který se po čase udělá na hlavici sprchy, očistíte lehce hadříkem namočeným v rostlinném oleji.
  2. Účinný způsob, jak očistit koberec je následující: ještě vlhké slupky od omytých oloupaných brambor poházejte po koberci a potom je koštětem přes koberec několikrát poválejte. Nečistoty, chlupy od domácích mazlíčků nebo vlasy se na nich zachytí a textilní podlaha bude jako nová.
  3. Žehlička může mít po žehlení syntetických látek na žehlící části tmavé skvrny. Ty odstraníte vatovým tampónem, na který jste nanesli odlakovač na nehty.
  4. Zašlé kovové povrchy nebo části nábytku dobře vyčistí kašička z rozmixované cibule s trochou vody. Nejdřív naneste tuto směs a poté místo vyleštěte suchou utěrkou.

A na závěr moudro: „I ve vzpomínkách si udělejte občas úklid. Vymeťte zbytečné, spalte chmurné, oprašte příjemné a vyleštěte radostné zážitky své minulosti.“

Spustit audio

Související